några gamla godbitar från förr :P

                     

i städtagen

idag har det städats och fixats... dammsugits och torkats golv.. nu kommer det förhoppningsvis vara någorlunda fint tills på fredag iaf ; ) måste bara sortera alla kläder jag har slängt upp på sängen... gaaaaah.. tråkigast..

ikväll är det greys.. :D men det får nog bli inspelat för vi ska iväg till balsta idag igen.. andra fotbollsmatchen denna vecka... ganska skoj o fota faktiskt.. man lär sig små trix varje gång man håller i mattes "monster"kamera, det är ju lite skillnad på den och på min lilla pärla :P nu ska ja iaf hoppa in i duschen.. sen blir det till att förbereda kvällsmaten.. blir nog smarrig lax idag igen.. va ju iaf två dagar sen vi käkade det :P

om 3 dagar tar min lillebror studenten :S vart tar tiden vägen??? det är TVÅ ÅR SEDAN vi stog där o skrek..

image61
 

för ett år sedan..

image60

på en filt i skjulsta..

söööt

image58

dessa stog på bordet i köket när jag kom hem från jobbet..

min söta älskling <3

Mattias <3

24 maj

För ett år sedan satte vi ringarna på våra fingrar.. detta år har gått så fort att det är läskigt.. tänk att vi har varit förlovade ett helt år.. men vi har hunnit med att göra ganska mycket saker under det här året.. du har fått fast jobb, jag har blivit 20.. :P vi har flyttat till vår fina 3:a.. och vi har fått det väldigt hemtrevligt här hemma, trotts att vi har en del kvar att göra :) jag trivs med livet tillsammans med dig min älskade fästman/sambo/älskling :P

 jag älskar dig, nu och för alltid  ♥


dagens hjälte

hahaha.. det är ja det.. :P hittade en mobil på golvet i omklädningsrummet i källaren på sjukan... tänkte för mig själv att alla är ju faktiskt inte lika ärliga och bussiga som jag.. så jag stoppade mobilen i fickan.. för att sedan börja den svåra jakten efter mobilens ägare.. o det var bannemig svårare än ja hade kunna trott.. meen.. några sms från den borttappade mobilen och några samtal med ägarens närmsta anhöriga senare så visade det sig att den hörde till en kollega en våning upp.. en förvånad kollega :P men det var ju trevligt att få vara hjälte för en dag.. det lovar ja :P haha..

resterande del av kvällen på jobbet rullade på som bara den.. mycket spring upp och ner, fram och tillbaka.. jag och E jobbade ihop ikväll.. garvade som tusan.. jag trodde visst att jag, hon och en patient i säng skulle få plats i en LITEN hiss.. whaaaaat?? snacka om tankspridd när ja tröck på hissknappen.. o vi bara garvade.. haha..  kvällen slutade hur som helst mycket trevligt med ett andra besök på avdelningen en trappa upp där jag träffade på karoliiiiiina.. hon kollade på mig. jag kollade på henne.. vi glodde en stund. sen fattade vi att det var vi :P och nu va det minsann jag som kom på DIG persson.. med näsan i datorn.. o inte va det BMS du satt o läste i inte.. HAHA!

nu väntar ja bara på att min darling ska komma hem.. hejhopp! 

gårdagens lunch

image57

kycklingsallad hos jossa

gossip girl

kääääär i serien.. :P hade knappt hört talas om den innan i söndags.. så visade dom heela första säsongen.. ja kollade första avsnittet och spelade in resterande 7.. kollade fyra timmar i söndags kväll och tre timmar igår :P o så börjar säsong 2 ikväll.. har redan satt på inspelning.. för snart bär det av till speedwayen med matte, jossa o björsa.. trevligt trevligt... hoppas vi slipper regnet.. har förövrigt spenderat dagen på smedjegatan 29... (hos josefin).. blev bjuden på kycklingsallad och kladdkaka..mums.. nehepp. blir hämtade om en timma.. nu ska ja fixa mitt häxhår.. (fullt med hårspray från igår+cyklat i motvind fram och tillbaka till stan=häxhår)

snart slår våra söta orkidébäbisar ut :D

fotboll i kylan

japp, ikväll har jag agerat fotograf på killarnas premiärmatch i fotbollen.. glömde bort att jag skulle föra protokoll.. men efter 3 mål blev jag påmind... oops.. blev rätt till slut iaf.. tror ja.. :P blev både "in-action"kort och lagfoto.. ska kolla bilderna imorn o se om man lyckats :P sandra b o jag var nog lika trötta båda två för vi garva åt allt.. ojoj.. skoj o snacka iaf.. nu ska jag soooova!


tacopaj

söndagslunchen va så god att jag måste lägga upp en bild på den :P

image55

uppdate

börjar bättra på mig lite nu.. orkade tillochmed att följa med matte till ica nu för en stund sen.. Filippa låg hemma o kolla på tv.. ikväll blir det tv-tittande och godis : ) mumma! tror visst sommarkrysset skulle börja ikväll.. så det får det bli. idag har vi pusslat pusslet som Filippa fick i namnsdagspresent sist hon va här..250 bitar.. inte illa..  o så har jag suttit och klistrat in bilder i fotoalbumen medan hon satt o ritade..

måste bara säga.. vi kollade på Kill Bill igår.. SKUM film... :S ingen av oss hade sett den innan.. båda blev nog besvikna.. den va bra konstig.. o så såg vi Allt om min buske i förrgår.. det va ju bra skum den också :P men man garva ju iaf..

såå.. lite uppdate iaf.. nu ska ja krypa ner i soffan o se om det finns nått att se på tv..

det blir aldrig som man tänkt sig...

nej, inte den här gången iaf.. vaknade tokförkyld, troligtvis feber och dunkande huvudvärk.. fuck,fuck.. känner inte för en karensdag.. baaaaah.. men va gör man.. !? är man sjuk så är man.. dricker vatten o svettas och fryser om vartannat.. men det är ju så det är.. hur som helst.. väntar på mormor o morfar som är snälla o fixar mat till en stackars sjukling med tomt kylskåp.. :P  

lyxig last

image54

älskling och jag har en tendens att köpa dyra frukter o göra fruktsallad.. men gott är det.
detta knaprade vi i oss till en film häromdagen..

jordgubbar, vattenmelon, nätmelon, kiwi och ananas

suck,..

då var ledigheten slut.. börjar 14.20.. känns ganska skönt.. har varit rätt rastlös senaste dagarna.. jobbar ju bara 3 dagar sen är jag ledig lördag, söndag, måndag.. såå skönt. ska slänga i mig lite hemmakokt rabarberkräm snart. sen ska jag försöka göra nått åt någonting här hemma :P får se vad det blir.. hoppas på att schemat är klart på jobbet och att dom inte ändrat allt för mycket... tror vi har lagt 12 veckor. det är framförhållning det.. :P

söndag igår

o så var det en söndag den här helgen också.. vi tog cyklarna ner på stan och köpte lite grejer.. bland annat mina nya skor.. ett par kablar till olika apparater..  och en klänning till filippa tänkt att ha på barrets student..



sen gick vi till Ming o köpte med oss mat hem.. myspys o sitta hemma o käka kina till lunch.. framåt kvällen drog vi till skjulsta o tog kort igen.. det är så mysigt där.. men mindre mysigt var det med alla tusen myggor överallt.. men men.. va där i nån timma iaf.. sen åkte vi hem o kollade på spiderman 3.. den va bra.. lång, men bra..

lite kort från kvällen:


                    
1. den underbara eklunden
2. forssande vatten (kortet taget genom ett hål i staketet)
3. en stackare osm blev bländad av min blixt :P   
4. en groda som skrämde livet ur både mig och matte          
5. mer vatten..                                                     

innebandy

jaha, helgen som varit då.. den har i största del bestått av innebandy.. Matte o Barret har spelat cup i vilstahallen. skoj o se pojkvän och lillebror spela tillsammans.. spännande så in i... kunde knappt sitta still :P mina gamla innebandynerver som vaknade till liv.. blev jäkligt sugen o spela, det kan ja inte förneka..            
 


mamma o pappa kom o kollade på fredagen... kul o få träffa dom för en gångs skull.. myra o zeke va med.. gullhundar.. önskar man kunde träffas oftare.. men det finns ju inte tid för det.. vi stack o käkade hemma hos oss efter matchen.. american pizza vs sushi.. haha uscha för sushi.. det va mamma som käka. pappa o barret käka pizza o jag snyltade en slice.. va inte så hungrig.. innan dom åkte hem gick vi ner i källarn o hämta micro och dammsugare som vi sparat till barret när vi köpt nytt. skönt o bli av med det så man får lite mer plats i källaren..

kvällen spenderades i vilsta med ett gäng fulla innebandyspelare (Matte+kompisar).. vi spela fotboll i mörkret och jag kapade både en och två fötter.. :P sån van fotbollspelare som jag är :S sorry!!! tur att folk va fulla.. ; ) nån sköt mig på armen så jag trodde för en stund att den va av.. men icke.. phuuu.. efter ett par timmar begav vi oss hem till oss.. och resultatet av det kan vi sammanfatta med att det var trevligt till en början.. tills folk blev så fulla att det var dags att gå hem... vilket de gjorde.. hade tomt hus redan strax efter 2 vilket va skönt..

första matchen på lördagen var halv 3 o det var ett par stycken som inte va så pigga, men det var ju självförvållat.. do vann iaf o spelade skitbra.. va så skoj o titta.. första gången jag såg barret göra zorromål : ) åkte med bror till tunapark en snabbis mellan matcherna och sedan till max för att införskaffa lunch.. blev ett väldigt väntande.. spelade kvartsfinal klockan 18.. o förlorade.. trist.. men ganska skönt o slippa vänta kvar flera timmar till.. jag var nog trotts allt en av de mest besvikna :P dålig förlorare!!!

blev en lugn kväll med film o glass.. skönt att vara ledig en lördagkväll o vara själva.. det va ett tag sen..


årets ballerina

nej, jag har inte gått och blivit balettdansös.. jag har införskaffat mig årets ballerinaskor.. har ju blivit minst ett par om per säsong på senare år.. här kommer sommarens..

image45

dinsko 149:-

anderssons tvättinrättning

japp, nu är maskin 7 och 8 igång nere i tvättstugan.. snodde sista passet också så att allt skulle bli klart idag.. det är inte så kul att tvätta.. eller hur!?

dagen som varit då.. jo nu ska vi se.. vaknade vid 10 och var alldeles torr i munnen.. berodde på att jag va så täppt i näsan att jag legat med öppen mun och andats en längre tid.. :P fick nån pik att jag visst hade låtit lite mycket där jag låg och andades genom munnen.. :P oops.. sorry. gick iaf upp o gjorde mig en banan/jordgubbssmoothie och satte mig vid tv:n och kollade på gårdagens inspelade avsnitt av Rent hus.. sedan var vi så hurtiga att vi tog cyklarna till Vilsta och gick spåret.. fasiken va varmt och flåsigt det blev :P men skönt var det... men det är lite väl mycket uppför och nerför för min smak.. men det är ju kul o variera sig... HAHA.. precis som att jag gick i olika spår varje dag.. det var inte så jag menade.. men iaf.

matte drog i väg till jobbet strax efter 2 och jag satte mig o luffa vid datorn.. gick även ut en sväng på balkongen och beundrade den fina grönskan vi har precis utanför..

image44

sen har jag käkat, fixat o donat här inne, sprungit upp och ner till tvättstugan och luffat vid datorn, o nu ska ja kolla på Lyxfällan tänkte ja..

natur

nu är jag hemma igen.. fick lite ont i baken efter 2 mil på cykeln... men det gick över ganska snabbt. dagen bestod av kortspel, skratt, fika och innan jag skulle åka hem igen va vi ute en timma o tog kort på blommor och så.. njöt av det härliga vädret. tänkte lägga upp några av dagens snyggaste bilder.. i mitt tycke vill säga.. just ja.. fick en påse rabarber med mig hem.. får ta o koka kräm imorn.

image41

en myra på besök i en äppelblomma

image42

samma myra på ett annat ställe bara

image43

och en fluga i samma träd

älskar inställningen närbild i min kamera.. det blir så coola bilder :)

dagens lunch

image40

pasta tagliatelle och baconsås av cream fraise tomat och basilika och bacontärningar.
smarrigt blev det!

nu beger jag mig av till m&m.. måste komma ihåg att köpa en aftonbladet åt dom bara..

sovmorgon

i eftermiddag tror jag att jag ska förena nytta med nöje och ta cykeln och cykla ut till mormor och morfar som numera bor på landet.. tror dom flyttade ut runt den sista april iår.. har inte varit där än.. det är ju dessutom en mil o cykla så det blir både träning, babbel och kortspel.. en trevlig kombination om jag får säga det själv! hoppas dom är hemma :|

                                                                 
                                                            deras lilla stuga          snickarbod & dass

får ta o ringa o se om dom vill ha besök.. men först ska jag käka lunch innan jag åker hur som helst.. o fixa mina naglar som börjat bli riktigt fina nu.. är så stolt över mig själv att jag slutat med dom där dumheterna.. nu är växer dom som bara den...  :P


pollenchock

kom på en grej jag bara måste berätta.. ganska skrattretande så här i efterhand faktiskt..
joo.. igår när jag höll på här hemma och fixa o dona så kom jag på den brilljanta idén att jag skulle vädra lite.. så jag öppnade balkongdörren i vardagsrummet och fönstret i sovrummet..  bytte sängkläder och la ut täcken och kuddar på balkongen och efter nån timma så bäddade jag i dom "nya" fina påslakanen vi fick av mamma o pappa i julklapp... första gången vi använde dom..

 

                                                                           


hur som helst så gick jag o la mig några timmar senare.. skulle upp 05.20 imorse men ja kom iaf inte i säng förrän ca: 23.30.. somnade efter en stunds tv-tittande.. o vaknar heeeelt täppt i näsar 04.00.. kunde knappt andas... fattade ingenting.. jag är inte förkyld.. nejdå.. men smarta sandra med den någorlunda nyupptäcka pollenallergin hade ju släpat in luftens all pollen rakt in i sänghalmen.. sååå smart!





långledig

aaaaaaaaaaaaaaaaah.. äntligen!! nu är ja ledig i 7 dagar! ska bli så otroligt skönt... har för tillfället en satans huvudvärk som vägrar att ge sig.. började vid 11 i förmiddags...sen har det kommit o gått precis som treon och iprenen.. it sucks! mår dessutom illa för att ja tröck i mig ett par rutor 70% choklad istället för att ställa mig vid spisen o laga mat.. men gör man så får man ju skylla sig själv. 

har fyndat lite på myrorna idag..  

                                                                            
                                                                                en söt liten glasskål 45:-                       

                                                                     
                                                               en kakform 10:-                  pocket 5:-/st


nedräkning

bara en dag till.. sen är jag ledig en vecka.. en dag till.. det borde ja kunna stå ut med trots att jag är så trött på skiten just nu att ja skulle kunna strunta i det totalt.. tappar motivationen när man gått o trott att det kommer att fixa sig i höst o man bara fått positiv respons från chefen hela hösten/vintern.. o nu pang bom så är det i princip kört.. känns trist när man gått där o trampat till och från sen 2005.. men men.. får väl se det som en chans att göra nått nytt.. så nu slutar vi gnälla.. jag har ju min 4 veckors sommarsemester o se fram emot... o det gör jag verkligen!

möblerade om i filippas rum i morse.. blev gulligt.. fick en liten sovhörna.. hoppas hon tycker om det..!

the weekend

nu har Lippa åkt hem.. har varit en lyckad helg, hunnit med och gjort  många roliga saker.. i fredags efter att hon kom hit så gick vi ut och åkte inlines :| ska påpekas att det var första gången på år och dar, och att jag dessutom aldrig varit nån kung på sådana rullande skor. men så begav vi oss.. första hindret var att ta sig upp för källartrappan med dessa saker på fötterna.. men det gick till slut. en och en halv timma senare ringde matte och frågade vart vi var någonstans.. då hade han hunnit sluta jobbet och kommit hem :P inte var det meningen att vi skulle vara borta så länge inte.. men när man väl var igång var det ju faktisk ganska kul.. senare blev det några stooora pärlplattor lagda och kvällen slutade med Happy Feet och ett antal insomningar :P ojoj.. kommer inte ihåg slutet denna gång jag såg den heller :P 
   
 
               

                                början av vårt stora projekt  + resultat

i lördags började vi alla med sovmorgon.. jag vaknade 9.. filippa vid halv 10 och matte väckte vi tillsammans :P nu har jag lärt Lippa o älska smoothie :P vi har gjort både milkshake o smootiesar i helgen..  gott gott. efter frukost tog vi cyklarna till skjulsta och sprang runt och njöt i naturen. hittade både en snok och en huggis.. och en jäkla massa änder.,. sedan bar det ut med inlines igen.. ytterligare en och en halv timma.. denna gång blev det ajaj i heeela kroppen.. men vi ramla inte en gång. in o käka köttfärssås som matte hade lagat när vi var borta.. smarrigt! sen la vi oss o vila middag :P kämpigt o va inlinesnybörjare :P sen bakade jag en daimkaka tänkt till söndagsfika med svärmor o svärfar... på kvällen blev det ytterligare en film, Vilddjuren. jag somnade inte!! 
 


                                       

                          

idag då.. upp klockan 8.. käka frulle.. in i duschen, sen iväg till parken zoo på cykel,.. har ju varit kanonväder idag.. t-shirt/linne och uppvikta jeans för alla tre.. så skönt.. har tagit massa kort.. både matte o jag har sprungit runt med våra kameror.. nördar :P härjade runt därinne i några timmar. sen bar det av till Max för att äta lunch vid halv 3.. sen lunch.. men men.. skönt o få parken avklarad innan man käkar.. sen drog vi hem till svärmor o svärfar o käkade daimkakan från igår.. den blev väldigt söt och väldigt kladdig.. men god :P vi hann i princip bara hem därifrån och plocka fram pärlplattegrejer så kom dom o hämta henne.. 

                   
     lilla äventyrsfamiljen



ledig

det var så skönt att gå hem från jobbet idag. kändes som att jag hade varit där i två veckor i sträck.. har sprungit som en galning och letat grejer på hela huset.. först var det akuten där jag skulle ha ett suturset, där fick jag stå o vänta en bra stund för dom verkade ha fått in nått riktigt akutfall som alla kutade till.. sen efter nån timme blev det tokbrådis att hitta "sytråd". En doktor skulle ta och plocka bort ett drän på en patient, o när han skulle sy ihop det hela så fanns det ingen tråd i sutursetet som jag tidigare hämtat. då var det bara att kuta till AVA. men icke. vidare till 81:an, första sidan ja kom till hade inte, men lovade att det fanns på andra sidan. men icke. men precis när jag skulle gå kom en syrra o sa att det hade dom visst. bra, då var det bara att kuta tillbaka till doktorn som stog o vänta med sterila handskar i högsta hugg.. puuh..  usch och fy.. nu vill jag bara vila en stund innan Filippa kommer. hon har namnsdag idag, ska få ett pussel i present :P
-----
Filippa ringde precis.. nu är dom på väg.. hejhopp!



parkenzoo


image17image18


köpte ju parkenkort häromdagen.. är lite besviken på att det blir så några matinéer i sommar. vill iaf se Uggla :P sen ska vi ju såklart gå o kolla på Tobbe trollkarl, Mora träsk och Zilla & Totte.. det va skoj förra sommarn.. håller tummarna för att man slipper regnet iår bara :P


På gång...


1/5: Säsongspremiär djurparken

23/5: Säsongspremiär nöjesparken och Parkenbadet

24/5: Vår-Loppan

6/6: Nationaldagsfirande

14/6: Leksaks-Loppan

5/7: Premiär för sommarshowen "Fantomens födelsedag", ett musikaliskt äventyr (spelas kl 16.30 på Teaterscenen måndag - lördag t o m 9/8).

6/7: E.M.D. kl 16.00

13/7: Magnus Uggla kl 16.00   

20/7: Amy Diamond kl 16.00

27/7: Ola kl 16.00

3/8: Caracola kl 16.00

10/8: Bästa Showen kl 16.00 - Mora Träsk, Tobbe Trollkarl, Doris & Knäckebröderna, Zillah & Totte.

23-24/8: Jubileumsdagar med Kooperation Utan Gränser och Vi-skogen.

30-31/8: Världens dans - stor dansfestival.


ska du köpa parkenkort?


1996 - glassåret

9 år och glasstokig :P

image13

behöver jag säga nått mer? det tog tre sekunder och hitta 5 favoriter..


Red Dream

Banana Joe

Cool Bits

Puckstång

Confetti

Vilken var din favorit?


kärlek på menyn

har just kollat på en så mysig film, kärlek på menyn, men Catherine Zeta-Jones. gudars skymning vilket skådespeleri av både Catherine och lilla "Zoe" (Abigail Breslin, "Little MissSunshine"). blev ju ledsen i ögat både en och tre gånger..                  
klart värd att se om man gillar myspys och lite verklighet på samma gång.. 
                                                                                                                                                      
Betyg: SSSs 

good morning sunshine

yeah right, trodde det va ett skämt när klockan ringde 05.20.. "va fan nu då?".. men det var sant.. det var bara att stiga upp och se glad ut.. har lyckats slänga i mig frukost och fått på mig kläderna, nu återstår bara det svåraste.. att försöka måla på ett ansikte så man iaf ser skaplig ut när man kommer till jobbet.

GRATTIS lillebror 19år idag!!
                   image6

RSS 2.0