Hotell bokat, men inte till mig!

Nästa vecka är det dags för kidsens höstlov och Filippa är hos oss hela veckan.
Matte har tagit semester hela veckan så dom ska kunna hitta på massa skoj när jag är på jobbet.
Jag har i alla fall lovat Lippa en tur till badhuset.. (kommer dö, det kommer va packat med folk) och hon ska ta med sig sin kompis. Skönt nu när dom är tio så slipper jag vara med i vågorna :P

På onsdagen kommer Matte och Lippa åka tåg till Stockholm och gå på bio på kvällen, övernatta på hotell och sedan gå på Skansen på torsdagen. Kommer nog bli jättemysigt för dom. Jag jobbar kväll på onsdagen och dag på torsdagen så jag kommer knappt märka att dom är borta :P

Man får väl hålla tummarna att det inte blir massa krångel med tågen.. Sist Matte och jag var i Stockholm satt vi ju fast på T-centralen i massa timmar innan vi ens kom med ett tåg. Usch det var inte kul. Snökaos/tågkaos och jag trodde på allvar att vi skulle behöva ringa våra jobb och säga att vi inte kunde komma dagen efter då vi var fast i Stockholm. Men det löste sig till sist. Dock fick vi ju åka tåg till Flen, bli upphämtade av mamma och åka i ilfart till Sparreholm för att 20 minuter senare gå på bussen till Eskilstuna. Fy fan vilken dag. Men hem kom vi.

Hoppas SJ har skärpt till sig till i vinter. Inte för att det verkar så, men man kan ju hålla tummarna för alla stackarns pendlare. Prev tillexempel, och lillebror som åker varje dag till jobbet.





Bebisgos idag :)

Ska iväg på lunchdejt med Shabbi och träffa Josefin och Cornelia idag innan jobbet. Som jag har längtat!
Har inte träffat Jossa på en månad, min lilla sötnöt har ju haft fullt upp med att bli mamma <3
Jag kommer ju säääkert inte längta ännu mer till mars nu när lilla Cornelia finns i våra liv :)
Men tiden går så fort, så fort.. är så skönt att jag (förhoppningsvis) bara har några månader kvar att jobba.. Borde väl få havandeskapspenning från mitten av januari om inget krånglar..
Chefen borde vara nöjd.. jag hinner täcka upp över jul och nyår innan jag sviker i alla fall :P


Mamma har köpt en Hokus-Pokus-stol till Simon och kommande barnbarn :) 
Jag satt själv i en sådan när jag var en liten knodd :P  


Ladies Night 2010

Matte överraskade mig på min födelsedag med biljetter till Ladies Night med mamma.
Vi tog tåget upp på eftermiddagen och knallade runt i lite butiker och käkade senare på Kungshallarna.
Det blev riktigt spännande när vi skulle ta tunnelbanan mot globen. Grön linje delar ju tydligen upp sig till tre olika slutstationer och vi hade lite svårt att fatta vilken vi faktiskt skulle med. Tror vi var inne i två felaktiga vagnar där folk först sa att vi var rätt och sedan ångrade sig i sista stund så vi hann ut. Tror banne mig dom drev med oss :P Men men, fram kom vi!





Kvällen var skitskoj men gick väldigt fort. Tycker att dom kunde ha kört en timma till.
Men då hade vi i och för sig inte hunnit med tåget hem :P


MMS:et till mamma och svärmor :P



Vi MMS:ade denna bild till mamma och svärmor när det visade sig att vi väntade barn :P
Bara bilden, ingen förklaring. Haha, så snälla så.
Men båda förstod i alla fall vad det innebar.
Datumet är alltså den dagen vi gjorde testet!


Veckans matkasse från Middagsfrid!


Potatis- och morotsrårakor med ljummen brysselkålsallad


Fiskpinnar med zucchini- och äppelpanna samt ris och tzatziki


Stekt lamm och tomatsås med ugnsstekt potatis och romanesco


Kalkonfilé med färgsprakande grönsakspytt samt matkorn och limeyoghurt

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Veckans middagar har varit både skitgoda och helt okej.
Favoriten var helt klart lammet, men fisken var också riktigt god.
Brysselkålen i första middagen var som väntat vidrig :P

Nästa vecka Lippa kommer så är det lov så då hoppar vi över den veckans kasse.
Men det är riktigt spännande att laga och äta nya rätter hela tiden :)




Lippa har hunnit bli 10!

Helt galet va tiden går fort. En liten 5-åring var hon första gången vi träffades :)

Vi hade såklart kalas för henne på helgen och det var mysigt att träffa lilla Simon framförallt :P Lilla skruttungen växer även han så det knakar!






Simon <3


Inte riktigt vad jag hade väntat mig..

Nej, det var ju inte direkt en fast tjänst på avdelningen jag vill jobba på som jag väntade mig den dagen jag skulle gå in till chefen och berätta att vi väntar barn. Men så blev det och det är sådan lättnad att det nästan är svårt att förstå!

Tisdag morgon klockan 9.00 skulle jag ha befunnit mig på jobbintervju på 18GOR. (Saken hör till den att då jag är LAS:ad så får jag inte tacka nej till tjänster jag blir erbjuden, så hade jag blivit omtyckt så hade jag fått byta jobb.) 
Tisdag morgon 07.45 vill min chef prata med mig. Hon erbjuder då samma förutsättningar som GOR och jag blir naturligtvis skitglad men fruktansvärt nervös då jag inser att jag just då efter att hon erbjudit mig en tjänst måste berätta att jag är gravid.
Meeeeen, det hann jag inte, för några sekunder senare slänger hon ur sig "ja, sen har jag ju hört att du väntar barn" mohaha.. nån har skvallrat.. men men, hon verkade inte så upprörd. Hon tyckte dock att jag skulle ha berättat tidigare, men det har jag ingen skyldighet till och jobberbjudandet kom ju trots att hon visste om graviditeten så det måste ju vara ett tecken på att hon faktiskt vill ha mig kvar :)

Nu har jag i alla fall min egen hemavdelning och det känns så skönt att veta att jag får komma tillbaka efter mammaledigheten till mina mysiga kollegor :)


nygravid/nygift Sandra på bröllopsresa i värmen :)

Vår lilla räka <3

Igår gick vi in i vecka 20 redan och imorse var det dags för ultraljud.
Vilken häftig känsla det var att se sin lilla bebis sprattla runt där inne i magen. 
Det gick inte att se om det är en flicka eller pojke, vilket jag ändå inte ville veta, men det ville Matte. 
Nu blir det till att vänta och se istället :) Spännande! 

 



Imorn ska jag berätta för chefen att det bor en liten räka i min mage och jag är riktigt nervös, men det ska samtidigt bli så fruktansvärt skönt att kunna berätta för alla kollegor varför jag är så skum hela tiden :P 
Kan ju inte påstå att jag är världens trevligaste på jobbet, men det är inte så lätt när jag har gått runt och mått illa i princip dygnet runt i flera månader. Har ju hunnit med några spyor på jobbet också, men ingen verkar ha märkt nått. Tycker att det är konstigt att det bara är en kollega som har lyckats luska fram att jag är gravid.

Senaste veckorna har jag inte kunnat dölja magen i arbetskläderna, men dom kanske tror att jag har gått upp några extrakilon bara, who knows :P  

Snacka om att det känns tusen gånger verkligare nu än innan ultraljudet. Illamåendet har ju tidigare påmint mig om räkan där inne, men nu senaste veckorna har jag inte mått lika illa och då har det nästan känts läskigt att inte ha nån påminnelse. Har inte känt nått sprattel därinne heller, men nu vet jag att allt är som det ska i alla fall <3

"Räkan" är Shabbis namn på bebis, så nu heter h*n det sålänge ;)

// Mamma Sandra


RSS 2.0